Atlas Copco Turkiye, Mayıs Ayı Pleiades Etkinliginde YTT Hukuk Burosu’ndan Mert Yalçın’ı Agırladı

May 25, 2016 9:25 AM ET

Click here to read the English version

Atlas Copco, Pleiades ile temel olarak; bayan potansiyel çalışanlara cazip bir işveren olmayı, onları yetiştirip geliştirmeyi ve kariyer imkanları yaratarak şirket bünyesinde uzun yıllar tutabilmeyi hedeflerken, aynı zamanda yönetimdeki cinsiyet çeşitliliğinin hayati önemine yönelik genel bir anlayış yaratmak için de çalışıyor.

Kendine ve yeteneklerine güvenen bir kadın; dünyayı ve çevresindeki insanları yönlendirme, daha iyi hale getirme  ve onlara ilham verme arzusuna sahiptir. Yaşamı boyunca, yönetme becerisini iki şey etkileyecektir: Bilgiye, deneyime ve vizyoner güce dayanan kendine güven ve iletişimde bulunduğu insanlar. Kadını bir lider olarak yetiştirip geliştirmenin anahtarı; kendilerine güven duymalarına ve bu güveni sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Atlas Copco; kadınları güçlendirmenin sürdürülebilir küresel gelişimin kritik bir aşaması olduğuna inanır, büyüme ve gelişme fırsatları sağlayan programlar ve aktiviteler geliştirmede yaratıcı olmak gerekliliğinin farkında olan bir şirkettir. Eşitlik, adalet ve çeşitlilik, Atlas Copco çalışan yönetimi sürecinin en önemli temelleridir ve tüm Atlas Copco şirketlerinin ortak amacı, gerek milliyet gerekse cinsiyet bakımından çeşitliliği artırmaktır.

 “Kadınların gelişimine odaklanmamız, sonsuz bir yolculuktur. Bu konuda, Türkiye’de şimdiye kadar yaptıklarımız mutluluk verici ve motive edici olsada, hedeften şaşmadan ilerlemek ve bu çabaları sürekli kılmak gerektiğini biliyoruz.” diyor Holding Başkan Yardımcısı Ronny Onkelinx.

Atlas Copco Türkiye, Mayıs ayı Pleaides etkinliğinde YTT Hukuk Bürosu avukatlarından ve kurucu ortak Mert Yalçın ile birlikte muhteşem bir Pleiades toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantının ana başlıkları, “İş hayatında/sosyal yaşamda kadın neyi temsil ediyor? Kadınların yasal hakları” idi.

“Kadınların; maskülen bir ortamda liderlik edebilmek için ihtiyaç duydukları güven, beceri ve etkiye sahip olmalarını sağlayan eğitim programları ve aktiviteler düzenliyoruz. Kadın çalışanlarımıza sunduğumuz eğitim ve gelişim fırsatları, şirketlerimizin standart programında yer almaktadır – kadınlar, erkek meslektaşlarıyla yan yana genel liderlik/mentorluk programlarına katılmaktadır. En sonuncusunu YTT Hukuk Bürosu’yla yaptığımız; yeni insanlar tanımaya ve yeni bağlantılar kurmaya yarayan bilgi paylaşmaya yönelik Pleiades aktiviteleri, şirketimizin standart eğitim/gelişim programına yapılan ilave aktivitelerdir; biz bunu, kadınları güçlendirmeye olan bağlılığımızın bir manifestosu olarak adlandırıyoruz” diyen Holding Başkan Yardımcısı Ronny Onkelinx, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Pleiades toıplantısı boyunca Mert, interaktif tarzı ve anlaşılması kolay üslubuyla, günlük yaşamdan örneklerle hukuki bilgiler sağlayarak harika bir performans sergiledi ve bizi gerçekten de bir adım ileriye taşıdı!”

“Görevim gereği birçok şirketle irtibat halinde olan biri olarak şunu çok net söyleyebilirimki;  işletmeler, kadınların güçlendirilmesine yatırım yapmanın faydalarını eninde sonunda görecek.  Şirket içindeki kadınların sayısını artırarak ve kadınlar için eğitim ve iletişim ağı oluşturma fırsatlarına yatırım yapan bir şirket, en yüksek verimliliğe ulaşabilir.” diyor Mert Yalçın, “Şirketlere, akademik kuruluşlara ve diğer organizasyonlara yeni ufuklar kazandıran birçok kadın var. Bu kadınlar, diğer kadınlara örnek ve ilham kaynağı olarak, neler yapabileceklerini ve kadınların gücünü gösterdi. Bana sorarsanız, asıl sorulması gereken soru şu: “Bu güçlü ve başarılı kadınların izinden gitmeleri için, daha fazla kadını nasıl motive edip güçlendirebiliriz?” Bir şirketin, kadınların gelişimine ve güçlendirilmesine olan çabalarının bir parçası olduğumda kesinlikle bundan gurur duyuyorum. Toplantı esnasında, her bir kadın çalışanla iletişime geçmek, sorularını cevaplamak, gelişimlerine katkıda bulunmak  ve eğlendiklerine de tanık olmak, bu tip etkinlikleri benim için daha da değerli ve anlamlı kılıyor!”

Daha fazla bilgi için:
Duygu Evrankaya, Kıdemli Kurumsal İletişim Profesyoneli
Telefon: +90 (0)216 581 0579
Fax: +90 (0)216 581 0479
Email: duygu.evrankaya@tr.atlascopco.com

Atlas Copco Türkiye; Kompresör Tekniği, Maden ve Kaya Kazısı Tekniği, İnşaat Tekniği ve Endüstriyel Teknik İş Alanları için çalışan 330 kişilik satış, pazarlama ve servis ekibi ve İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinde yer alan satış ve servis merkezleriyle hizmet vermektedir. Daha fazla bilgi için: +90 216 581 0581 Atlas Copco Türkiye  website sini ziyaret edin. Atlas Copco Türkiye’yi sosyal medyada takip edin: Facebook, Twitter , Linkedin.