International Paper, Türkiye’deki KOVİD-19 Mücadelesine Destek Vermek için Global FoodBanking Network’e Kutu Bağışlıyor

May 8, 2020 3:00 AM ET

MEMPHIS, Tenn., May 8, 2020 /3BL Media/ International Paper (NYSE: IP), daha önce benzeri görülmemiş KOVİD-19 pandemisinde açlıkla başa çıkmak ve toplulukların kritik öneme sahip ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçiyor. Dünyanın önde gelen yenilenebilir, lif bazlı ambalaj, kâğıt hamuru ve kâğıt üreticisi, dünyanın en savunmasız topluluklarında açlıkla başa çıkmak için Global FoodBanking Network'e (GFN - Küresel Gıda Bankası Ağı) yüz binlerce temel kullanım amaçlı oluklu kutu bağışlamayı taahhüt etti.

Türkiye’deki GFN üyesi gıda bankası Temel İhtiyaç Derneği’ne (TİDER) 50.000 kutu dağıtılacak. Bu kutular, TİDER’in yaklaşık 150.000 aileye besleyici gıda dağıtmasını sağlayacak (kriz öncesi sunulan sayının neredeyse iki katı).

Dünyanın dört bir yanındaki gıda bankaları, gıda yardımı talebinde büyük bir artış görüyor ve GFN, bu kriz sırasında açlıktan kurtulmanın ön saflarında yer alan yerel gıda bankalarını desteklemede önemli bir rol oynuyor.

Global FoodBanking Network Başkanı ve CEO'su Lisa Moon şu şekilde konuştu: “KOVİD-19 krizi dünya çapında sayısız ailenin yaşamını ve geçim kaynaklarını harap etti. GFN ve topluluk temelli gıda bankaları ağımız, bu süre zarfında mümkün olduğunca çok sayıda aile ve çocuğa gıda yardımı sağlamayı taahhüt ediyor. Açlıkla karşı karşıya kalanlar yalnız olmadıklarını bilmeli.”

Topluluk Katılımı kıdemli yöneticisi ve International Paper IP Vakfı üst düzey yöneticisi Dr. Alissa Campbell Shaw şu şekilde konuştu: “Ürünlerimiz, tüm dünyadaki tüketiciler için gıda, ilaç, hijyen ürünleri ve acil durum malzemelerinin üretimi ve dağıtımı için gerekli olan tedarik zincirinin önemli bir parçasıdır. Kutularımız, dünya üzerindeki topluluklarımızda bulunan yardım kuruluşları için son derece önemli. Kutularımız, kuruluşların ihtiyaç sahipleri için daha geniş bir güvenlik ağı oluşturmasını sağlıyor.”

International Paper 2018'den bu yana Brezilya, Meksika, Kanada, Polonya, İspanya ve İtalya'da gıda güvenliği olmayan ve yetersiz beslenen çocukları beslemek için çocuk odaklı programlamayı genişletmek üzere Global FoodBanking Ağı ile birlikte çalışmaktadır. International Paper, pandemiye yanıt olarak GFN ağı içinde sağlıklı ve besleyici gıdaların güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak için oluklu kutularının nerede kullanılabileceğini belirlemek üzere GFN ile birlikte çalışmaya başladı.

Campbell Shaw: “Beş tesis işlettiğimiz bir ülke olan Türkiye'deki ihtiyaç artışını öğrendiğimizde, bunun bu topluluklara gıda dağıtımı için gerekli olan temel ürünleri sağlama konusunda bir fırsat teşkil ettiğini biliyorduk.” “Bu zorlu dönemde bu temel kaynağı üretmek için Adana, Bursa, Çorum, İzmir ve Gebze kutu fabrikalarımızdaki üretim hatlarında güvenli bir şekilde çalışan tüm Olmuksan International Paper çalışanlarımızı alkışlıyorum.”

International Paper Hakkında

International Paper (NYSE: IP), Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Kuzey Afrika ve Rusya'da üretim operasyonları ile yenilenebilir elyaf bazlı ambalaj, kâğıt hamuru ve kâğıt ürünlerinin önde gelen küresel üreticisidir. Ürünleri koruyan ve tanıtan ve dünya çapında ticareti mümkün kılan oluklu ambalaj ürünleri üretiyoruz; sağlığı ve refahı teşvik eden çocuk bezi, kâğıt mendil ve diğer kişisel hijyen ürünleri için hamurlar ve eğitim ve iletişimi kolaylaştıran kâğıtlar. Merkezimiz Memphis, Tennessee'de bulunuyor, 50.000'den fazla çalışanımız var ve 150 ülkede 25.000'den fazla müşteriye hizmet veriyoruz. 2019 için net satış miktarı 22 milyar ABD doları’ydı. International Paper, ürünlerimiz ve küresel vatandaşlık çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: internationalpaper.com.

International Paper'ın Olmuksan International Paper adı altında faaliyet gösteren Türkiye'deki ambalajlama şirketi; Gebze, İzmir, Adana, Bursa ve Çorum'da beş oluklu kutu fabrikası ve İstanbul'da toplam 800 çalışanı bulunan ve yurt içi ve ihracat müşterilerine üstün kaliteli oluklu ambalaj çözümleri sunan bir merkez ofisten oluşuyor.

Global FoodBanking Network Hakkında

Global FoodBanking Network (GFN), 40'tan fazla ülkedeki gıda bankalarını birleştirerek ve ilerleterek dünyadaki aç insanları besleyen, uluslararası bir yardım kuruluşudur. GFN; uzmanlık sağlayarak, kaynakları yönlendirerek, bilgi paylaşarak ve verimliliği artıran, gıda güvenliğini sağlayan ve açlıkla karşı karşıya kalan daha fazla insana ulaşarak, açlıkla mücadeleye ve gıda israfını önlemeye odaklanmaktadır. 2018 yılında 943 GFN üyesi gıda bankası, 500 milyon kilogramdan fazla gıda ve bakkal ürününü kurtardı ve bunları 55.000'den fazla sosyal hizmet ve toplum temelli organizasyondan oluşan bir ağ aracılığıyla 9,6 milyon insanı beslemek için yönlendirdi. Daha fazla bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin: www.foodbanking.org.

###